Keurmerk beveiliging (VPB)

Keurmerk beveiligingsbedrijven (VPB)

Kwaliteitsniveau in de branche zichtbaar maken

Dag en nacht zorgen beveiligingsbedrijven voor mobiele surveillance, alarmopvolging, receptie- en portiersdiensten. 31.000 goed opgeleide professionals waken over de veiligheid in winkels, vliegvelden, scholen, ziekenhuizen, kantoren en fabrieken. In 2004 heeft de Vereniging voor Particuliere Beveiliging (VPB) het initiatief genomen om te komen tot een keurmerk voor deze beveiligingsorganisaties. Het VPB keurmerk dient het proces van verdere professionalisering in de branche te bewerkstelligen alsmede het kwaliteitsniveau in de branche zichtbaar te maken en te bevorderen. DEKRA kan vaststellen of een bedrijf aan alle eisen van het keurmerk voldoet.

Het VPB keurmerk is bestemd voor beveiligingsorganisaties die ten behoeve van derden beveiligingswerkzaamheden verrichten, zoals het bewaken van de veiligheid van personen en goederen of het waken tegen verstoring van de orde en rust op terreinen en in gebouwen. Het keurmerk toont aan opdrachtgevers en inkopers aan dat het beveiligingsbedrijf zijn product en de uitvoering van zijn dienstverlening meer dan serieus neemt. DEKRA kan bedrijven auditen op basis van de volgende keurmerken:

  • Keurmerk Beveiliging (bedoeld voor de werkzaamheden van beveiligingsorganisaties vallend onder de ND-vergunning)
  • Keurmerk Flexbedrijven (bedoeld voor uitzend- en/of detacheringsbedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het leveren van vakbekwaam en betrouwbaar personeel aan beveiligingsorganisaties)
  • Keurmerk Waardevervoer (bedoeld voor de categorie beveiligingsbedrijven die de wet betitelt als particuliere geld- en waardetransportbedrijf)

terug naar home