Vianorm

DEKRA breidt beoordelings- en certificeringsdiensten uit

DEKRA neemt ViaNorm over van Innovam

Arnhem, 1 juli 2013 – De internationale expertorganisatie DEKRA, onder andere bekend van KEMA-KEUR, neemt ViaNorm over van Innovam. Hiermee breidt DEKRA haar activiteiten in Nederland op het gebied van auditing, systeem- en personencertificering uit met die van een branchegenoot met een uitstekende reputatie.

ViaNorm is een bekende naam voor onafhankelijke beoordelingen en certificering in de sectoren mobiliteit, transport en logistiek. Wereldwijd is DEKRA, met de hoofdzetel in Duitsland, de grootste speler in dit segment. “In deze branche versterkt DEKRA in Nederland dus nu ook haar positie. Door deze overname ontstaat in Nederland een organisatie die op een nog breder terrein dan voorheen hoogwaardige onafhankelijke beoordelingen uitvoert. De overname van een gerenommeerde speler als ViaNorm biedt DEKRA uitstekende kansen voor verdere groei van DEKRA in Nederland”, aldus Bert Zoetbrood, algemeen directeur van de DEKRA Certification Group.

“Met de overname van ViaNorm verzekeren wij ons van een uitbreiding met branchespecialisten die een zeer waardevolle toevoeging vormt op onze huidige certificatieactiviteiten. Wij zijn dan ook verheugd en trots ViaNorm binnen onze organisatie te mogen verwelkomen” aldus Nic Hendriks, directeur systeemcertificatie van DEKRA in Nederland. “Management en werknemers blijven in dienst zodat de branche zich verzekerd weet van continuïteit van de dienstverlening van ViaNorm”.