Veiligheid (VCA)

VCA: Veiligheids Checklist Aannemers

Zekerheid voor uw werknemers én opdrachtgevers

In de bouwwereld is veiligheid prioriteit nummer één. Als aannemer neemt u alle veiligheidsmaatregelen die nodig zijn. Steeds meer opdrachtgevers eisen van hun aannemer een VCA-certificaat. Met dit certificaat toont u aan dat u uw veiligheidszaken op orde heeft en dat uw VGM-beheerssysteem aan de regels voldoet. DEKRA kan uw bedrijf VCA certificeren en begeleidt u op maat gedurende het traject naar die certificering.

VCA*,  VCA**, VCA-P
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. DEKRA kan u voorzien van zowel VCA* , VCA** en VCA-P. Het certificaat met één ster is een beperkte certificering van risicovolle werkzaamheden, bedoeld voor onderaannemers. Voor VCA**, gericht op hoofdaannemers, moet u aan meerdere criteria voldoen. VCA-P heeft betrekking op bedrijven die actief in de petrochemische industrie zijn.

Met een VCA-certificaat laat u aan uw klanten zien dat ze te maken hebben met een bedrijf dat niets aan het toeval overlaat wanneer het gaat om veiligheid, gezondheid, milieu, meldingsprocedures, correcte taakrisicoanalyses en het in kaart brengen van onveilige situaties en ongevallen. Ze kunnen er bovendien van op aan dat uw medewerkers voortdurend worden opgeleid en dat u beschikt over veilig en goedgekeurd gereedschap.

Waarom certificering door DEKRA?
DEKRA heeft als onafhankelijke certificeerder jarenlange ervaring. We kunnen niet alleen naar uw bedrijfsvoering kijken, maar begeleiden u desgewenst op persoonlijke wijze gedurende het traject dat leidt tot certificering. Zo werkt u doorlopend samen met hetzelfde projectteam en heeft u contact met één vast aanspreekpunt. Dankzij onze periodieke audits blijft u bovendien voortdurend alert.

Veiligheidschecklist aanvragen
Vraag de veiligheids-checklist aan bij het Centraal College van Deskundigen VCA en lees welke zaken binnen uw bedrijf geregeld moeten zijn. De door DEKRA uitgereikte VCA-certificaten zijn drie jaar geldig.