TX Keur keurmerk taxibedrijf

TX Keur | Keurmerk Taxibedrijf

Sta voor kwaliteit en veiligheid

Wilt u als taxiondernemer aantonen dat uw bedrijf voor kwaliteit staat? Het TX-Keur is het officiële landelijke kwaliteitskeurmerk voor het taxivervoer. Dit keurmerk staat voor vakkundige chauffeurs en eerlijk en comfortabel taxivervoer. Consumenten en opdrachtgevers zijn dan verzekerd van kwaliteit. Daarnaast onderscheidt u zich met dit certificaat van uw concurrenten. Welke TX-Keur is van toepassing op uw taxibedrijf?

Het TX-Keur is via twee kwaliteitsnormen te behalen:

  • Reglement TX-Keur Taxivervoer door Taxiondernemingen met personeel, dit reglement is uitsluitend bedoeld voor taxiondernemingen met personeel. Download versie 14 van dit reglement hier.
  • Reglement TX-Keur Taxivervoer door Taxiondernemingen zonder personeel, dit reglement is uitsluitend van toepassing op zelfstandigen zonder personeel. Download versie 15 van dit reglement hier.

In bovenstaande reglementen leest u precies aan welke voorwaarden uw bedrijf moet voldoen voordat u een TX-Keur kunt behalen. Er geldt één belangrijke voorwaarde: het bedrijf moet langer dan één jaar actief bestaan. Er zijn slechts een paar uitzonderingen op de regel. Wilt u daar meer over weten? Onze medewerkers leggen het u graag uit.

Waarom kiezen voor certificering door DEKRA?

  • DEKRA beschikt over 90 jaar (audit)ervaring en deskundigheid op het gebied van het certificeren van processen, organisaties en personen
  • Onze auditoren zijn zeer goed op de hoogte van alle specifieke eisen die door de verschillende partijen worden gesteld en kunnen u altijd informeren over deze nieuwe ontwikkelingen en normeisen.
  • Wij bieden u een persoonlijke aanpak. Zo werkt u voortdurend samen met hetzelfde projectteam en heeft u contact met één vast aanspreekpunt.


Meer informatie? Neem contact op met onze Account Manager Transport & Logistiek, Peter de Boer via +31 88 96 83016 of 
certification.nl@dekra.com