ISO/TS 16949

ISO/TS 16949-certificering

De universele kwaliteitsstandaard voor de automotive industrie

De kwaliteitseisen voor leveranciers in de automotive industrie zijn niet alleen uitzonderlijk hoog, ze variëren ook van land tot land en van fabrikant tot fabrikant. Om tijdrovende veelvoudige certificering te voorkomen, gaan steeds meer bedrijven over op de geharmoniseerde technische specificatie ISO/TS 16949.

Hierin is een aantal internationale kwaliteitsstandaarden gecombineerd, waaronder QS 9000 (VS), VDA 6.1 (Duitsland), EAQF (Frankrijk) en AVSQ (Italië). Bovendien wordt de norm wereldwijd erkend door autofabrikanten. 

Als lang gevestigde partner in de automotive industrie verlenen we al vanaf het prille begin ondersteuning bij de ontwikkeling en introductie van deze belangrijke industrienorm. We certificeren vooraanstaande leveranciers in Europa, Azië en de VS, en hebben uitgebreide ervaring in de hantering van de ISO/TS 16949, evenals in de individuele vereisten van grote fabrikanten. 

Met DEKRA kunt u rekenen op flexibiliteit. Evenals bij certificering voor ISO 9001, die als structurele basis voor de technische specificatie 16949 geldt, houden onze auditors altijd rekening met de individuele procedures binnen uw bedrijf. Hierdoor kunt u de vereisten van de standaard efficiënt op uw specifieke processen toepassen.

Meer weten? Neem contact op met Patrick Brom via patrick.brom@dekra.com of 088 968 3984.

 

terug naar home