Inspectie E-installaties (NEN 1010/NEN 3140)

Inspectie E-installaties (NEN 1010/NEN 3140)

Aantoonbaar veilig

De Arbo-wet stelt dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor goede arbeidsomstandigheden. Dit betekent ook dat de elektrotechnische installaties en elektrische arbeidsmiddelen binnen bedrijven veilig moeten zijn. U wilt aan uw medewerkers en klanten aantonen dat dit bij de door u geïnspecteerde installaties en arbeidsmiddelen het geval is. Zo weten zij zeker dat het in uw organisatie veilig werken is. Dat kan met een Certificaat van Toezicht. DEKRA kan de toezichtcertificering voor u verzorgen. Het Certificaat van Toezicht toont aan dat u deze inspecties aan elektrotechnische installaties en arbeidsmiddelen mag uitvoeren.

Organisaties die voldoen aan de norm NEN 3140, voldoen ook aan de zorgplicht voor elektrische veiligheid. Voert u daarnaast periodieke inspecties aan bestaande installaties en elektrische arbeidsmiddelen uit? Dan komt u in aanmerking voor het Certificaat van Toezicht. Dit certificaat toont aan dat het resultaat van de uitgevoerde inspecties door de arbeidsinspectie wordt beschouwd als een inspectie die door hen zelf is uitgevoerd. Er zijn opdrachtgevers die eisen dat het inspectiebedrijf is gecertificeerd. Op die manier weten zij zeker dat de uitgevoerde inspecties voldoen aan de eisen die de arbeidsinspectie eraan stelt.

Waarom certificering door DEKRA?
DEKRA kan de toezichtcertificering voor u verzorgen op basis van NEN3140. Daarnaast ondersteunen we u in de aanloop hiernaartoe. Onze auditoren zijn vakkundig en hebben actuele kennis over geldende wetten en regels. Omdat u één aanspreekpunt heeft, kunt u op efficiënte wijze werken. Bovendien heeft u een gesprekspartner die de taal van uw sector spreekt. Tegelijk met deze certificering kunnen we u ook andere product- en/of systeemdiensten aanbieden. Hierdoor kunt u tijd en geld besparen en al uw aandacht vestigen op uw dagelijkse verantwoordelijkheden.