Product certificatie

Product certificering

Onze diensten voor de branche van professionele elektronica

CB
IECEE heeft DEKRA gemachtigd als certificeringsinstituut voor het uitgeven van CB-certificaten. Daarmee krijgt uw product eenvoudig toegang tot de markten van de 45 bij de IECEE aangesloten landen.
KEMA-KEUR
Laat uw producten en productielocatie regelmatig door DEKRA inspecteren. KEMA-KEUR is erkend in heel Europa en biedt wereldwijd onbeperkte toegang tot andere markten.
ENEC
DEKRA kan uw producten testen voor het ENEC-keurmerk dat in de gehele Europese Unie wordt erkend.
CE-markering
Wilt u dat uw producten zonder risico’s gebruikt kunnen worden? Laat DEKRA u dan helpen dat uw product voldoet aan de relevante Europese richtlijnen.
Cenelec Certification Agreement (CCA)
Wederzijdse erkenning van uw testresultaten op pan-Europees niveau via DEKRA.
DEKRA Test Certificaat
U kunt uw producten laten onderwerpen aan een volledige reeks tests volgens EN/IEC 60439-1. Daarmee voldoen uw producten aan de gestelde normen.
GS
Wilt u producten op de Duitse markt verkopen, dan hebt u het juiste keurmerk nodig. DEKRA biedt u GS-gecertificeerde veiligheid en betrouwbaarheid.
CSA - Toegang tot de VS en Canada
Wanneer u uw producten in Noord-Amerika op de markt wilt brengen, dan heeft u de juiste keurmerken nodig. DEKRA kan u helpen als vertegenwoordiger van CSA International in Europa.
IP en NEMA
Wij beschikken over een ruime stof- en waterkamer waarin behuizingen van klein tot groot tegen zowel IP als NEMA getest kunnen worden.

IEC 60601: medische product tests
Actieve medische hulpmiddelen moeten voldoen aan de norm IEC 60601 voor toelating tot de Europese markt. DEKRA heeft hier geschikte testlaboratoria voor.

Explosieveiligheid
DEKRA biedt breedste scope aan accreditaties voor ATEX en IECEx.

ATEX 95 (ATEX 114)
DEKRA kan uw producten voorzien van het ATEX 95-veiligheidskeurmerk om toegang te krijgen tot de Europese markt.

Cooling PerformanceTIIS goedkeuring
Om de Japanse markt te betreden, dient bepaalde elektrische apparatuur TIIS gekeurd te zijn. DEKRA kan u hierbij helpen.
CSA voor producten in explosiegevaarlijke omgevingen
Om uw elektrische producten, bedoeld voor gebruik in omgevingen met explosiegevaar, in de VS en Canada te verkopen, heeft u een CSA-keurmerk nodig.
CSA Inspecties
Producten met een CSA-keurmerk moeten periodiek worden geïnspecteerd.
FM-certificering voor Noord-Amerika
DEKRA kan de FM-keuring voor u uitvoeren. We nemen de vereiste tests en beoordelingen op ons en zorgen voor rapportage aan FM.
  
IECEx productcertificering
Dit schema op basis van internationale (IEC-) normen is bedoeld voor producten die gebruikt worden in omgevingen met explosiegevaar. DEKRA is IECEx-erkende certificeringsinstantie en testlaboratorium.
Cooling PerformanceATEX 153 (voorheen ATEX 137)
We offer customised solutions to designers and operators of plants as well as manufacturers of equipment, public authorities and insurance companies. Let us evaluate your explosion protection.
Inspectie dienstverlening
Beperk het risico op kostbare retourzendingen. DEKRA voert inspectie dienstverleningen uit door heel Azië.
Supplier Audits
Met DEKRA's supplier audits kunt u er zeker van zijn dat er aan uw kwaliteitsnormen wordt voldaan en dat alle leveranciers conform de waarden van uw merk en organisatie handelen.
EMC Tests
DEKRA is officieel aangewezen om de conformiteitsbeoordeling van de EMC-richtlijn volledig te implementeren voor toegang tot de Europese markt.
EMC-E4
Bij DEKRA kunt u in het grootste EMC-laboratorium van Nederland uw producten laten testen, zodat uw voertuigen voldoen aan de eisen van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).
EMC-FCC: toegang tot de Amerikaanse markt
De EMC criteria – dat elektrische apparatuur geen interferentie mag veroorzaken of gevoelig zijn voor interferentie door andere apparatuur, zijn ook van toepassing op de Amerikaanse markt.
Prestatiemetingen
Fabrikanten moeten zicht houden op de veiligheid van hun producten. DEKRA biedt een uitgebreide reeks services, waaronder inspecties, veiligheidstesten en prestatiemetingen.
Cooling PerformancePrestatiemeting koelkast & diepvriezer
DEKRA kan u begeleiden in het onafhankelijk testen van koelkasten en diepvriezers op o.a. energieverbruik, temperatuur en capaciteit.
REACHChemische tests
DEKRA staat bekend om zijn expertise in het categoriseren en beoordelen van chemicaliën en het veilige gebruik ervan.
RoHS tests
DEKRA kan samen met u vaststellen of uw producten voldoen aan de richtlijn ‘Restriction on Hazardous Substances’ (RoHS).
Export Support Services
DEKRA biedt u een actueel overzicht van alles wat u moet weten over nalevingsvereisten en marktintroductiegegevens voor meer dan vijftig landen in zes continenten.