U bent hier

27.06.2017
| News
| HKZ
| HKZ, reclassering, zorg, audit, justitie, kwaliteit, overheid

"Procesbewustzijn draagt bij aan de kwaliteit van de reclassering"

DEKRA geaccrediteerd voor HKZ Reclassering

Arnhem, 27 juni – Internationale expertorganisatie DEKRA is door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd voor HKZ Reclassering. De accreditatie toont aan dat DEKRA's certificatie-audits ook voor reclasseringsorganisaties onafhankelijk en door competente auditoren uitgevoerd worden. Daarbij worden de nieuwste HKZ-normen in acht genomen.

Procesbewustzijn draagt bij aan kwaliteit reclassering

Reclasseringsorganisaties hebben als doel crimineel gedrag in de samenleving te voorkomen en verminderen. Dit doen zij door personen te begeleiden die als gevolg van (een verdenking van) het plegen van een strafbaar feit met justitie of de politie in aanraking zijn gekomen. Kwaliteitsmanagement binnen reclassering kan een bijdrage leveren aan een veiligere samenleving. Door het certificeringstraject neemt het bewustzijn van bewust en onbewust handelen toe. Het HKZ Reclassering certificaat wordt door DEKRA afgegeven als na beoordeling blijkt dat het kwaliteitssysteem van de instelling voldoet aan de gestelde HKZ-normen.

Bij de HKZ norm Reclassering is naast de huidige wet- en regelgeving gebruik gemaakt van het toetsingskader van de Inspectie van Veiligheid en Justitie (IVJ). Het normenkader is ook breed getoetst bij de vertegenwoordigers van 3RO, het Openbaar Ministerie, de Dienst Justitiële Inrichtingen en de IVJ.
Nic Hendriks, Managing Director Business Assurance Nederland bij DEKRA:

Wij helpen organisaties focus houden in een wereld waarin veel veranderingen plaatsvinden. Door met kennis van het vakgebied objectief te toetsen tegen de HKZ norm bieden we de organisatie nieuwe inzichten en leggen we de 'blinde vlekken' bloot.

Klik hier voor meer informatie over HKZ bij DEKRA. Als u meer informatie zoekt over HKZ Reclassering bezoek dan deze website.

Gerelateerd nieuws