Prestatiemeting koelkast & diepvriezers

Prestatiemetingen van koelkasten en diepvriezers

Energielabel via DEKRA

Voornamelijk als gevolg van het toenemende gebruik van huishoudelijke apparatuur, wordt de behoefte aan elektrisch vermogen almaar groter. In reactie hierop hebben veel overheden een aantal energiebesparende maatregelen ingevoerd. Om het consumentenbewustzijn te verhogen moet huishoudelijke apparatuur verplicht en duidelijk worden voorzien van een energielabel. Voor sommige producten, zoals koelkasten en diepvriezers, is dit label wettelijk verplicht.

DEKRA kan u op basis van de volgende internationale normen behulpzaam zijn bij het onafhankelijk testen van het energieverbruik, de opslagtemperatuur, het opslagvolume, de invriescapaciteit en de tijd die nodig is om het systeem weer op de juiste temperatuur te krijgen, bijvoorbeeld na een stroomstoring:
 

  • De Europese norm EN 153 / ISO 15502
  • Bepaling van de energie-index
  • De Amerikaanse norm ANSI/AHAM HRF-1-2004
  • De Australische/Nieuw-Zeelandse norm AS/NZS4474
  • De Japanse norm JIS C 9801


Om ervoor te zorgen dat de best mogelijke technische kennis op dit gebied wordt ingezet, werken we nauw samen met Re/GenT, een onafhankelijk Nederlands testlaboratorium dat is gespecialiseerd in het uitvoeren van prestatietesten voor koelkasten en diepvriezers voor huishoudelijk en commercieel gebruik. Re/genT wordt door de "European Manufacturer Organization (CECED)" erkend als officieel testlaboratorium.

CONTACT
DEKRA
Product testen & certificeren
products.global@dekra.com
T +31 88 96 83560