Prestatieladder Socialer Ondernemen

U bent hier

 • Actief bijdragen aan de werkgelegenheid

  Draagt u actief bij aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt? Of heeft u ambities op dit vlak? Wanneer u aan de buitenwereld kunt tonen dat uw organisatie daadwerkelijk aandacht besteedt aan sociaal ondernemen (social return), bent u de concurrentie een stap voor. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is hét instrument om uw sociale betrokkenheid zichtbaar te maken.

  Het belang van social return

  MVO en social return zijn niet langer bijzaken, maar hoofdthema’s voor het bedrijfsleven en overheden. Organisaties die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, doen er hun voordeel mee. Een aantal gemeenten gaat bijvoorbeeld uitsluitend nog in zee met bedrijven die kunnen aantonen aandacht te besteden aan sociaal ondernemen. De verwachting is dat steeds meer instanties hun voorbeeld zullen volgen. Dankzij de Prestatieladder Socialer Ondernemen heeft u de mogelijkheid om uw bijdrage op het gebied van social return zichtbaar te maken en uw concurrentiepositie te versterken.

  Hoe werkt de Prestatieladder Socialer Ondernemen?

  De Prestatieladder Socialer Ondernemen is een groeimodel. Wanneer uw sociale plannen nog in de kinderschoenen staan, is de PSO een uitstekend instrument om uw ambities uit te spreken en medewerkers te stimuleren. Vervolgens heeft u natuurlijk de mogelijkheid om de ladder te ‘beklimmen’ en uw doelstellingen te verwezenlijken. Wanneer u in het bezit bent van een PSO-certificaat, of u nu aspirant bent of de hoogste trede van de ladder bezet, beschikt u over een objectief bewijs dat u aandacht besteedt aan sociaal ondernemen.

 • Waarom DEKRA?

  Betrouwbaar

  Betrouwbare partner

  Betrouwbare partner die vanaf het begin betrokken is bij PSO Nederland

  Ervaring

  Ervaring

  Onze Auditoren hebben een ruime ervaring in de branche en zijn goed bekend met de doelgroep (en zijn flexibel inzetbaar)

  Ruim portfolio

  Ruim portfolio

  Wij hebben naast PSO een ruim portfolio aan andere certificatiediensten

 • Uw organisatie op de Prestatieladder Socialer Ondernemen?

  Ieder bedrijf kan in aanmerking komen voor een PSO-certificaat. Via MijnPSO kunt u een rekentool invullen en wordt uw trede op de prestatieladder bepaald. Vervolgens kunt u bij ons een audit inplannen en toetst onze auditor of uw organisatie voldoet aan de criteria van de betreffende trede. Een PSO-certificaat is twee jaar geldig. Wilt u zich laten adviseren over de mogelijkheden? We beschikken over een groot netwerk met specialisten op het gebied van MVO. Schakel DEKRA in en bevestig uw voortrekkersrol. Zo levert u niet alleen een bijdrage aan de maatschappij, maar onderscheidt u zich ook zichtbaar van uw concurrenten.


 • Neem gerust contact op:

Patrick Brom contactpersoon afbeelding
Contactpersoon

Patrick Brom

Sales- & Accountmanager
Telefoon
+31 88 96 83984


Nieuws en blogs

 

brandstoffen tanken aan de pomp diesel benzine andere namen
12.10.2018
Energie, Duurzaamheid, Milieu
combine rijdt langs hennepvezel voor oogst
23.05.2018
Case, Duurzaamheid, Milieu
klein wit huis op een rots die over de zee uitkijkt
16.04.2018
Duurzaamheid, Energie, Milieu
ISO 45001 / OHSAS 18001
04.04.2018
ISO 45001, Veiligheid, Kwaliteit, Company, Audit
Open Line kantoor
09.03.2018
Case, Informatiebeveiliging, Kwaliteit, Milieu
Duurzaam
25.10.2017
Duurzaamheid, Energie