HKZ Kleine Organisaties

U bent hier

 • Kwalitatief goede zorg

  De HKZ-norm voor Kleine Organisaties is er speciaal voor organisaties met maximaal 10 fte’s. Als kleine zorgorganisatie wilt u kwalitatief goede zorg bieden, maar de lat om aan de soms complexe kwaliteitsnormen te voldoen ligt hoog. U wilt op een pragmatische manier werken, maar ook aantoonbaar maken aan uw patiënten, cliënten en andere belanghebbenden dat u kwaliteitszorg levert. De HKZ-norm voor Kleine Organisaties biedt dan de oplossing.

  Voordelen van HKZ Kleine Organisaties

  Het certificatieschema HKZ Kleine Organisaties houdt er rekening mee dat de lijnen binnen uw organisatie kort zijn en dat er geen aparte managementlaag bestaat. De norm is speciaal ontwikkeld voor organisaties met maximaal 10 fte’s die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en één vestiging hebben. Het voldoen aan de HKZ norm wordt daardoor ook voor deze organisaties haalbaar.

  Het behalen van dit certificaat biedt u een aantal voordelen:

  • Opdrachtgevers, zoals verzekeraars en gemeenten vragen vaak om het HKZ-certificaat;
  • Medewerkers kunnen vanuit een bestaande structuur werken aan kwaliteit;
  • U laat zien dat een onafhankelijke certificerende instelling heeft vastgesteld dat u aan de eisen van de norm voldoet.

  Uit het schema zijn de zaken gehaald, die voor een kleine organisatie niet relevant zijn. Daarentegen komt alles wat in een kleine organisatie wel speelt aan bod, waaronder:

  • Veiligheid
  • Cliëntervaringen
  • Verbeteren van zorg
  • Werkwijze

  Onze auditoren, met een achtergrond in de zorg, voeren een onafhankelijke audit uit op de norm. Daarbij kijken ze naar risico’s en processen, maar ook naar medewerkers. Draagt u samen met uw medewerkers de verantwoordelijkheid voor kwaliteit? Ook dit komt tijdens de audit aan bod.

 • Waarom DEKRA?

  icoon gecertificeerd

  Certificatie van HKZ normen

  DEKRA is geaccrediteerd voor het certificeren van vele HKZ-normen.

  Ervaring

  Auditoren met ervaring

  DEKRA zet alleen auditoren in die ruime ervaring hebben in de zorgsector.

  icoon zorgsector

  Ervaren in de zorgsector

  DEKRA is sinds 1996 actief in de zorgsector.

 • Meer over certificering

  De Raad voor Accreditatie, de onafhankelijk toezichthouder op accreditaties, conformiteitsrapporten en keurmerken, heeft het schema goedgekeurd. Dat betekent dat u met certificatie de bevestiging van een onafhankelijke toezichthouder heeft dat u aan de norm voldoet.

  Kortom: certificatie levert u aantoonbare voordelen op die naadloos aansluiten bij een kleine zorgorganisatie.

  Wilt u weten hoe u zich kunt voorbereiden op de HKZ Kleine Organisaties en wat de voorwaarden zijn? Bekijk dan onze factsheet. Voor meer informatie over de werkwijze van DEKRA verwijzen wij u graag naar de procesuitleg op onze website.

  Bent u ZZP’er? Lees dan meer over HKZ voor zorg ZZP’er.


 • Neem gerust contact op:

Harriëtte van der Sar
Contactpersoon

Harriëtte van der Sar

Sales- & Accountmanager Zorg
Telefoon
+31 88 96 83441