NEN 7510 certificering

Als je ergens je best voor doet, waarom laat je het dan niet zien?
Wie kan zwemmen, heeft toch ook een diploma!

 

 

U bent hier

 • Laat zien waar je voor staat met NEN 7510 certificering

  Uw organisatie heeft dagelijks te maken met informatie van patiënten en cliënten. Zij verwachten erop te kunnen vertrouwen dat deze informatie verantwoordelijk en veilig wordt behandeld. In de Nederlandse wet is vastgelegd dat zorginstellingen aantoonbaar moeten voldoen aan de eisen van NEN 7510 om dit te borgen. Dit is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg, gebaseerd op de internationale standaard ISO 27001.

  Werken volgens NEN 7510 gaat verder dan de inrichting van uw ICT-systemen. Er wordt gekeken naar alle vormen van informatieafhandeling in de organisatie. Er ligt veel nadruk op het menselijk handelen. Hoe verantwoordelijk gaan u en uw medewerkers om met vertrouwelijke gegevens? U kunt aantoonbaar maken dat u hier correct mee omgaat door certificatie tegen NEN 7510.

 • NEN 7510 Feiten

  icoon gratis

  Gratis norm NEN 7510

  De norm NEN 7510 is gratis beschikbaar: Door een samenwerking tussen NEN en het ministerie is deze norm gratis te downloaden

  icoon ervaren

  Meer dan 20 jaar ervaring

  DEKRA werkt al sinds 1995 aan audits in de zorg. In meer dan 20 jaar hebben we certificatietrajecten, zoals HKZ certificeringen en andere diensten, voor duizenden organisaties verzorgd.

 • Certificering

  Certificering is één van de mogelijkheden om te onderbouwen dat u voldoet aan de norm. Een optie die verder gaat dan kijken naar de eisen en maatregelen. In tegenstelling tot bij een IT-audit, wordt er bij een NEN 7510 certificering gekeken naar het volledige informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS) en hoe dit in de praktijk effectief werkt. Door met DEKRA te werken, maakt u een duidelijke keuze voor een traject waarin de nadruk ligt op het realiseren en verbeteren praktisch werkend ISMS voor de lange termijn.

  Onze ervaren auditoren toetsen uw managementsysteem onafhankelijk. Zij interviewen  verschillende medewerkers in alle lagen van uw organisatie. Daardoor krijgen ze een volledig beeld van de informatiestromen- en borging. Met een procesgerichte aanpak wordt uw organisatie beoordeeld tegen NEN 7510 en wordt beoordeeld waar u nog kunt verbeteren zodat u bewuster en veiliger kunt werken. Bij DEKRA staat veiligheid op nummer één. Elke dag werken we wereldwijd aan het vergroten van veiligheid: thuis, onderweg en op het werk.

  Lees hier meer over onze werkwijze


 • Neem gerust contact op:

 • Harriëtte van der Sar
  Contactpersoon

  Harriëtte van der Sar

  Sales- & Accountmanager Zorg
  Telefoon
  +31 88 96 83441
 • Henry Dwars
  Contactpersoon

  Henry Dwars

  Sales- & Accountmanager Informatiebeveiliging
  Telefoon
  +31 88 96 83458
 • Trainingen

  Wij verzorgen informatiesessies over normen en interne audits.  Onze praktische trainingen zijn ontwikkeld door onze experts en zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat u optimaal voorbereid bent op het certificeringstraject.

  No events are planned at this time. Please check back later.

 • Gerelateerde normen

  NEN-EN 15224

  NEN-EN 15224
  GERELATEERDE NORMEN

  Wie kan rijden, heeft een rijbewijs: ISO 27001 certificering

  ISO 27001
  GERELATEERDE NORMEN

  HKZ

  HKZ
  gerelateerde normen

  ISO 27001

  Gerelateerde normen

  ISO 9001

  ISO 9001
  Gerelateerde services

  AVG Assessment Service

  AVG Assessment Service
 • Over DEKRA

  Onze visie

  Wij beoordelen hoe u de risico's in uw organisatie beheerst, waardoor u veiliger en bewuster kunt werken. DEKRA werkt wereldwijd elke dag aan het vergroten van veiligheid: in het verkeer, op het werk en thuis.

  Lees meer over onze visie
 • DEKRA

  Hoe wij werken

  Wilt u weten hoe onze procedure voor de certificatie van managementsystemen in elkaar steekt? 

  Lees hier meer over onze werkwijze