ISO 55001

Strategisch asset management aantonen kan door certificatie

U bent hier

 • Strategisch assetmanagement aantonen kan door certificatie: ISO 55001

  Vindt u het belangrijk om te laten zien dat u op een verantwoorde en duurzame manier uw waardevolle bedrijfsmiddelen beheerd? ISO 55001 geeft u handvatten om een assetmanagementsysteem op te zetten. Hiermee maakt uw organisatie concreet welke assets nodig zijn om doelen te realiseren, welke risico’s de organisatie loopt in relatie tot investeringen en prestaties, maar ook welke kansen er zijn. Door dit in een strategisch assetmanagementplan (SAMP) op te voeren, wordt inzichtelijk hoe de assets waarde kunnen toevoegen aan uw organisatie. Door het behalen van een ISO 55001-certificaat laten bedrijven zien dat zij staan voor kwaliteit en doorlopende verbetering. De standaard biedt belangrijke richtlijnen voor het ontwikkelen van proactief asset management.

 • DEKRA helpt u op weg

  icoon management

  Asset management krijgt een meer centrale positie

  Steeds meer organisaties beschouwen asset management als belangrijk. Doordat hun stakeholders veerkracht verwachten, ook bij onverwachte situaties wordt het nadenken over hoe risico's rondom assets ondervangen kunnen worden belangrijker. 

  icoon beschikbaar

  Assets zijn vaker en beter beschikbaar

  Door risicogestuurd managen wordt de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van assets verhoogd. Hierdoor kan hier vaker of meer gebruik van worden gemaakt. 

  icoon nederland

  Lid van Asset Management Nederland

  DEKRA is lid van Asset Management Nederland. Dit platform richt zich op het verspreiden van kennis over asset management en het bij elkaar brengen van professionals op dit gebied. 

 • Om praktijkgerichte audits uit te voeren, hebben onze auditoren veel ervaring en expertise in de sectoren waarin ze opereren. Zo hebben ze veel kennis van kapitaalintensieve sectoren en de relevante wet- en regelgeving, en zijn ze breed gekwalificeerd waardoor de ISO 55001-audit gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu) en OHSAS 18001 (Arbo). DEKRA is daarnaast lid van Asset Management Nederland, een organisatie die als doel heeft asset management in Nederland verder te professionaliseren. Onder die vlag is DEKRA tevens gelieerd aan het Institute of Management. Dit zorgt ervoor dat organisaties met DEKRA het meeste uit een audit halen. 

  Lees meer over onze werkwijze


 • Neem gerust contact op:

Henry Dwars
Contactpersoon

Henry Dwars

Sales- & Accountmanager Informatiebeveiliging
Telefoon
+31 88 96 83458
 • Gerelateerde normen

  ISO 9001

  ISO 9001
  Gerelateerde normen

  ISO 14001

  Duurzaamheid
  Gerelateerde normen

  OHSAS 18001

  ISO 45001
 • Over DEKRA

  Onze visie

  Wij beoordelen hoe u de risico's in uw organisatie beheerst, waardoor u veiliger en bewuster kunt werken. DEKRA werkt wereldwijd elke dag aan het vergroten van veiligheid: in het verkeer, op het werk en thuis.

  Lees meer over onze visie
 • DEKRA

  Hoe wij werken

  Wilt u weten hoe onze procedure voor de certificatie van managementsystemen in elkaar steekt? 

  Lees hier meer over onze werkwijze