ISO 50001

Bewustwording over ons energieverbruik is van belang voor ons en voor de generaties na ons

U bent hier

 • Verantwoord omgaan met energie: ISO 50001

  Hoe we met energie omgaan is van grote invloed op onze leefomgeving. Verantwoord energiegebruik binnen uw organisatie is beter voor het milieu, goed voor uw reputatie en het verlaagt uw energiekosten. Door op een efficiënte manier met energie om te gaan, zorgen we ervoor dat de impact op onze wereld beheerst wordt. Daarnaast bestaat er de European Energy Directive (EED), een Europese energierichtlijn waar organisaties met meer dan 250 medewerkers en een omzet van meer dan 50 miljoen euro per jaar aan moeten voldoen. In Nederland controleren de omgevingsdiensten in uw regio naleving van de EED. Wanneer u kiest voor certificatie tegen ISO 50001 maakt u aantoonbaar dat u aan de EED voldoet.

 • DEKRA helpt u op weg

  icoon europees

  De Europese richtlijn EED

  De EED is een systematische, vierjaarlijkse aanpak met als doel informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik van een onderneming. Organisaties met meer dan 250 medewerkers moeten volgens de Europese richtlijn aantoonbaar aan de EED voldoen.

  icoon geaccrediteerd

  DEKRA is geaccrediteerd voor ISO 50001

  Wij zijn geaccrediteerd door de Duitse accreditatie-instelling DAkkS

  icoon brainstormen

  Omgevingsdiensten handhaven ISO 50001

  Werkt u bij een omgevingsdienst en wilt u met onze specialisten van gedachten wisselen over de impact en handhaving van deze norm, dan horen we dat graag.

 • DEKRA begeleidt klanten over heel de wereld bij certificatie voor ISO 50001. Met deze wereldwijd geaccepteerde standaard laat u zien dat uw energiemanagementsysteem op orde is. U toont daarmee aan klanten en andere stakeholders dat uw organisatie duurzaamheid van belang vindt en dat u zich bewust bent van de invloed van uw energiegebruik. Met een energie-audit van onze ervaren auditors weet u wat de huidige status op het gebied van het energiegebruik binnen uw organisatie is en waar u nog verbeteringen kunt doorvoeren.

  Lees meer over onze werkwijze


 • Neem gerust contact op:

Patrick Brom contactpersoon afbeelding
Contactpersoon

Patrick Brom

Sales- & Accountmanager
Telefoon
+31 88 96 83984
 • Gerelateerde normen

  ISO 9001

  ISO 9001
  Gerelateerde normen

  ISO 14001

  Duurzaamheid
  Gerelateerde normen

  CO2 Prestatieladder

  CO2 Prestatieladder
 • Over DEKRA

  Onze visie

  Wij beoordelen hoe u de risico's in uw organisatie beheerst, waardoor u veiliger en bewuster kunt werken. DEKRA werkt wereldwijd elke dag aan het vergroten van veiligheid: in het verkeer, op het werk en thuis.

  Lees meer over onze visie
 • DEKRA

  Hoe wij werken

  Wilt u weten hoe onze procedure voor de certificatie van managementsystemen in elkaar steekt? 

  Lees hier meer over onze werkwijze