U bent hier

12.03.2018
| Press
| Assessment, Audit, Informatiebeveiliging, AVG

Nog 10 weken tot de AVG

Veel organisaties zijn nog niet klaar voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG ofwel GDPR) die over 10 weken van kracht wordt. Met de nieuwe AVG Assessment van DEKRA kunnen organisaties laten zien dat ze voldoende maatregelen hebben genomen om aan de AVG te voldoen. IT-dienstverlener VANAD Enovation heeft als eerste partij DEKRA's AVG Assessment met goed gevolg doorlopen.

oog vrouw

Op 25 mei 2018 wordt de AVG van kracht. Naast dat het voor organisaties belangrijk is om verschillende technische en organisatorische maatregelen te nemen op het gebied van gegevensverwerking, moeten zij ook aantoonbaar maken dat ze actief bezig zijn met de implementatie van de nieuwe Europese privacywetgeving. Informatiebeveiliging is een belangrijke focus voor audit en certificatie-instelling DEKRA. In de AVG Assessment Service wordt een online self assessment gekoppeld aan een onafhankelijke verificatie-audit.

IT-dienstverlener VANAD Enovation heeft recent als eerste organisatie de verklaring van DEKRA ontvangen waarin wordt bevestigd dat het bedrijf voldoende maatregelen neemt om te voldoen aan de AVG. "Het is voor ons erg belangrijk om dit proces te doorlopen en ons goed voor te bereiden op de AVG. Dat we een verklaring van een onafhankelijke partij als DEKRA in ontvangst mogen nemen, vinden wij heel bijzonder", aldus Bianca Brooijmans, Information Security Officer bij VANAD Enovation.

Lees meer over de DEKRA AVG Assessment Service op www.dekra-certification.nl/avg.

Contactpersoon

Henry Dwars
Contactpersoon

Henry Dwars

Sales- & Accountmanager Informatiebeveiliging
Telefoon
+31 88 96 83458

Related Press

alloq
30.07.2021
Informatiebeveiliging
Informatiebeveiliging
07.03.2020
Informatiebeveiliging, NEN 7510, ISO
Medmij
15.04.2019
Zorg, Informatiebeveiliging, NEN 7510
Daan Brinkhuis 's Heerenloo
25.01.2019
Case, Informatiebeveiliging, Zorg