U bent hier

30.10.2018
| News
| Zorg, Certificering, HKZ
| HKZ, ZZP, Certificering

Keurmerk HKZ voor Zorg ZZP-er

Hoe weten zorgorganisaties dat de ZZP-ers die zij inhuren voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen? Deze vraag leeft al langer onder ZZP-ers en bemiddelaars en in zorgorganisaties.

Om deze vraag te beantwoorden is er een nieuwe HKZ-norm in het leven geroepen. Het HKZ-certificatieschema ‘ZZP-ers in Zorg en Welzijn’ is onlangs gepubliceerd en heeft tot doel om de kwaliteit van ZZP-ers in de zorg te bewaken. Vanaf 1 januari 2019 wordt het keurmerk uitgegeven

ZZP HKZ

Toetsing

Het certificatieschema wordt getoetst door een certificerende instelling, zoals DEKRA. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met de volgende aspecten:

  • de kwaliteit van zorg- en dienstverlening
  • ondernemerskwaliteiten 
  • de wet- en regelgeving waaraan ZZP-ers in zorg en welzijn moeten voldoen

De toetsing bestaat uit twee onderdelen. Allereerst vult de zelfstandige een online module in. Hierna wordt er een afspraak met een assessor van de certificerende instelling gepland. Na een positieve afsluiting van beide onderdelen doet de assessor een aanbeveling voor certificatie. Als alles in orde is, krijgt de zelfstandige een keurmerk dat drie jaar geldig is.

Zelfstandigen die het keurmerk hebben behaald, worden vermeld in het HKZ-register voor ZZP-ers in zorg en welzijn.

Voordelen

Het is de verwachting dat samenwerkende ZZP-ers, opdrachtgevers, bemiddelaars en zorgverzekeraars het HKZ-keurmerk als eis gaan hanteren. Daarnaast maakt dit HKZ-keurmerk aantoonbaar dat aan alle wet- en regelgeving wordt voldaan. Zoals Patrick Brom, accountmanager Persoonscertificering zegt:

Een zeker gevoel voor alle belanghebbenden!

DEKRA certificeert vanaf 1 januari tegen HKZ ZPP-ers in Zorg en Welzijn. Klik hier voor meer informatie en om in contact te komen met de experts van DEKRA.

Gerelateerd nieuws

HKZ ZZP Zorg en Welzijn
15.04.2019
Zorg, HKZ
Medmij
15.04.2019
Zorg, Informatiebeveiliging, NEN 7510
Daan Brinkhuis 's Heerenloo
25.01.2019
Case, Informatiebeveiliging, Zorg
ZZP HKZ
30.10.2018
Zorg, Certificering, HKZ
Hoe u overstapt naar ISO 9001:2015, HKZ en ISO 14001:2015
06.02.2018
ISO 9001, ISO 14001, HKZ