Stof & waterdichtheid tests

Gegarandeerde naleving van de normen IP & NEMA

DEKRA keurt de stof- en waterdichtheid van uw producten

Veel productnormen – evenals een toenemend aantal detailhandelaars en importeurs – vereisen een zekere mate van stof- en waterdichtheid van (de behuizing van) elektrische apparatuur. De internationale normen zijn vastgelegd in de IP-classificering, terwijl de NEMA TYPE-classificering van toepassing is op de Noord-Amerikaanse markt. Hoe groot of klein de apparatuur ook mag zijn, DEKRA beschikt over testfaciliteiten die in Europa uniek in hun soort zijn. De perfecte positie om te testen of uw producten in overeenstemming zijn met de IP en NEMA.

We hebben geïnvesteerd in een enorme stofkamer (afmetingen: 2,70 x 2,70 x 2,70 m) waarin zelfs de grootste apparatuur kan worden getest. Dankzij de uiterst geavanceerde technologie die voor de testfaciliteit is ingezet, kunnen we stof door de kamer laten circuleren en zo nodig onder- of overdruk tot stand brengen.

Voor het testen op waterdichtheid gebruiken we een speciale kamer waarin uw apparatuur aan verschillende vochtigheidsniveaus wordt blootgesteld, variërend van licht sproeien tot een krachtige waterstraal uit een brandslang onder hoge druk. Tot slot inspecteren we de apparatuur of behuizing om te controleren of er stof of water is doorgedrongen. De producten die deze tests met succes doorstaan, ontvangen het test certificaat.

We zijn een van de weinige organisaties ter wereld die uw producten op naleving van zowel de IP- als NEMA-classificering kunnen testen, waardoor we als 'one-stop-shop' fungeren. Hiermee bespaart u zowel tijd als geld. In de productontwikkelingsfase kunnen we onderdelen van derden op stof- en waterdichtheid testen. We leveren tijdig informatie over eventuele veranderingen in de internationale normen IP EN/IEC 60529 en de Noord-Amerikaanse normen NEMA TYPE 250, CSA C22.2 No. 94 en UL 50-specificaties. Onze levertijden zijn kort: over het algemeen vindt het testen en terugzenden van uw producten binnen twee weken plaats. Dankzij onze uitstekende reputatie wereldwijd worden onze testresultaten universeel erkend.  

CONTACT
DEKRA
Product testen & certificeren
products.global@dekra.com
T +31 88 96 83560