Inspectiedienstverlening

DEKRA inspectiedienstverlening

Beperk het risico op kostbare retourzendingen

Een van de grootste uitdagingen waar detail- en groothandelaars voor staan, is het terugdringen van het aantal recalls. Door middel van goede kwaliteitscontroles en controles of de producten volgens de specificaties functioneren, kan het aantal recalls – en daarmee de kosten als gevolg van ondermaatse kwaliteit – tot een minimum worden beperkt.

Producten en componenten worden door talloze tussenpersonen gehanteerd voordat het eindproduct aan de klant wordt geleverd. De risico's voor importeurs liggen voornamelijk in de "overdrachtsmomenten". Heeft de leverancier u precies begrepen? Hoe sluitend zijn uw overeenkomsten? Krijgt u eigenlijk wel wat u hebt besteld? En ontvangt uw klant het door u beloofde product? Op al deze vlakken kan DEKRA u helpen.

We voeren wereldwijd de volgende inspectieservices uit ten behoeve van importeurs:

  • Supplier Audits DEKRA onderzoekt wereldwijd de risico's die verbonden zijn aan het fabricageproces. Aan de hand van onze expertise, jarenlange ervaring en uw specifieke criteria, ontvangt u een rapport met een overzicht van alle knelpunten en risico's.
  • During Production Inspections Tijdens het productieproces bekijken we hoe uw product wordt gefabriceerd. Dit komt de kwaliteit van de productieprocessen ten goede en u bent optimaal verzekerd van een constante kwaliteit.
  • Final Random Inspections Iedere fabrikant kan een perfect monster afleveren. Maar kunnen ze ook garant staan voor de kwaliteit van een complete partij? Wij inspecteren eindproducten vlak voordat ze worden verzonden en controleren hierbij of ze volgens de specificaties zijn vervaardigd en aan de kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast kunnen we een preshipment-inspectie uitvoeren. Dit is onderdeel van het productcertificeringsproces dat voor specifieke productcategorieën als eis wordt gesteld voordat het KEMA-KEUR- of DEKRA GS-keurmerk kan worden verleend.
  • Loading Supervision Onze experts houden toezicht op uw producten terwijl deze in de container worden geladen om te controleren of u inderdaad ontvangt wat u hebt besteld.
CONTACT
DEKRA
Product testen & certificeren
products.global@dekra.com
T +31 88 96 83560