U bent hier

12.10.2018
| News
| Energie, Duurzaamheid, Milieu

Even opletten bij de pomp

Vanaf oktober 2018 moet u even extra opletten bij de pomp. Benzine, diesel en andere brandstoffen hebben een extra label gekregen dat aangeeft hoeveel hernieuwbare brandstof er is bijgemengd. Dat geldt voor de hele Europese Unie (EU). Zo heet Euro 95 inmiddels E10, Euro 98 is E5 en diesel heeft het label B7. Maar wat zit hier nu achter?

brandstoffen tanken aan de pomp diesel benzine andere namen

De hernieuwde Renewable Energy Directive (Red II), de richtlijn op het gebied van hernieuwbare energie binnen de EU die eind 2018 van kracht wordt, stelt dat er steeds meer hernieuwbare energiebronnen gebruikt moeten worden. Met ingang van 2020 moet er volgens Europese regelgeving 10 procent hernieuwbare brandstof in de oude Euro 95 (E10) zitten, 5 procent in Euro 98 (E5) en 7 procent in diesel (B7). Dat heeft gevolgen voor bedrijven die actief zijn in de hernieuwbare brandstofketen. Iedere speler (economic operator) in deze keten moet aantoonbaar maken dat er wordt voldaan aan de duurzaamheidscriteria die opgesteld zijn door de Europese Unie.

Door de complexiteit van duurzaamheid in de gehele keten staan we voor nieuwe uitdagingen. DEKRA is al decennia lang actief in het certificeren van duurzaamheid en heeft ruime ervaring met het inspecteren en aantoonbaar maken van duurzame brandstofketens. Als geaccrediteerde organisatie verrichten wij onderzoek en geven we de verbruiker het vertrouwen dat er daadwerkelijk hernieuwbare brandstoffen toegevoegd zijn aan uw benzine of diesel. Zo weet u dat de nieuwe labels betrouwbaar zijn. Meer informatie over duurzaamheidscertificatie? Ga dan naar www.dekra-certification.nl/duurzaamheid of neem contact op met Eric Evers, via eric.evers@dekra.com.

Gerelateerd nieuws

brandstoffen tanken aan de pomp diesel benzine andere namen
12.10.2018
Energie, Duurzaamheid, Milieu
combine rijdt langs hennepvezel voor oogst
23.05.2018
Case, Duurzaamheid, Milieu
klein wit huis op een rots die over de zee uitkijkt
16.04.2018
Duurzaamheid, Energie, Milieu
Open Line kantoor
09.03.2018
Case, Informatiebeveiliging, Kwaliteit, Milieu
Duurzaam
25.10.2017
Duurzaamheid, Energie