EMC E4

Op de weg is elektromagnetische compatibiliteit cruciaal

DEKRA – de weg naar EMC UNECE certificering

Interferentievrije elektronica in voertuigen kan een zaak van leven of dood zijn. Om die reden is het van groot belang dat de aanwezige apparatuur in een voertuig elektromagnetisch compatibel is. De elektronica mag geen interferentie veroorzaken met de werking van andere producten en de apparatuur zelf mag niet aangetast worden door externe interferentie. Het E4-keurmerk toont aan dat uw producten elektromagnetisch compatibel zijn.

De RDW (Dienst Wegverkeer) heeft DEKRA goedgekeurd als technische dienst. Daardoor worden onze resultaten binnen de UNECE-certificering van de RDW direct geaccepteerd. Wij helpen u zich voor te bereiden op de toelating van uw producten. Wanneer is vastgesteld dat uw producten voldoen aan de EMC-vereisten, geeft de RDW een UNECE certificaat af. Vervolgens kunnen uw producten zonder problemen op de markt worden gebracht in heel de Europese Unie en daarbuiten.

EMC-tests zijn verplicht voor essentiële auto-onderdelen, zoals airbags en ABS. Maar ook andere elektronica, zoals decoratieve verlichting en entertainmentsystemen in de auto, moet aan de EMC-criteria voldoen. DEKRA kan vaststellen of uw producten aan de vereisten voldoen. Daarnaast zijn we bevoegd om voertuigverlichting te certificeren. Daaronder vallen koplampen, achterlichten, mistlichten en achteruitrijlampen (voor UNECE goedkeuring) en de lichtbronnen zelf.

Onze testrapporten bieden klanten, overheidsinstellingen en andere stakeholders meerwaarde. Daarnaast komen ze goed van pas in het geval van geschillen. We zijn flexibel en houden zoveel mogelijk rekening met uw ontwikkel- en productieprocessen.
 

CONTACT
DEKRA
Product testen & certificeren
products.global@dekra.com
T +31 88 96 83560