EMC tests

Certificering van elektromagnetische compatibiliteit

Gegarandeerde storingvrije werking met DEKRA

Elektronische apparatuur moet voldoen aan de Europese richtlijn Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC) 2014/30/EU. Deze apparatuur mag zowel geen storing veroorzaken aan andere producten als zelf geen storing ondervinden van andere externe apparatuur. Als erkend certificeringsinstituut voor deze richtlijn kan DEKRA de test- en certificeringsprocedures verzorgen.

DEKRA is officieel aangewezen om de conformiteitsbeoordeling van de EMC-richtlijn volledig te implementeren voor toegang tot de Europese markt. Bovendien is DEKRA bevoegd om toegang te verlenen tot markten in andere landen.

Zo geven Oostbloklanden waaronder Hongarije de voorkeur aan DEKRA EMC-certificering, evenals bepaalde landen buiten de EU, waaronder Zuid-Afrika en Australië. Wij beschikken over een dusdanig uitgebreide expertise dat overheidsinstellingen en -instituten alle vertrouwen stellen in onze conclusies.

EMC-E4: toegang tot de Europese markt
EMC-tests zijn verplicht voor essentiële auto-onderdelen zoals airbags en ABS. Maar ook andere elektronica, zoals decoratieve verlichting en entertainmentsystemen in de auto, moeten aan de EMC-criteria voldoen volgens de E/ECE/324, Addendum 9, Regulation No. 10. DEKRA kan vaststellen of uw producten inderdaad aan deze criteria voldoen. Daarnaast zijn we bevoegd tot certificering van voertuigverlichting, waaronder koplampen, achterlichten, mistlichten en achteruitrijlampen (voor E-mark goedkeuring), evenals van de lichtbronnen zelf.

Als uw producten aan de EMC-vereisten voldoen, ontvangt u een E4-keurmerk. Aangezien de RDW DEKRA heeft aangewezen als "technisch departement", worden onze resultaten zonder slag of stoot opgenomen in hun E4-certificering. We kunnen u bijstaan bij aanmelding en certificering via de RDW en zodra de RDW een E4-keurmerk heeft afgegeven, kunt u uw producten vrijelijk op de Europese markt verkopen. 

EMC-FCC: toegang tot de Amerikaanse markt
De Amerikaanse "Federal Communication Commission (FCC)" gaat uiterst kritisch te werk bij het importeren van producten op de Amerikaanse markt. Aangezien DEKRA door FCC is benoemd tot "Conformity Assessment Body", ofwel CAB, geven onze EMC-FCC-certificaten veel productgroepen toegang tot de Amerikaanse markt.

Onze EMC-tests kunnen worden gecombineerd met andere tests, waaronder KEMA-KEUR, de Laagspanningsrichtlijn, de Machinerichtlijn, de Medische richtlijn en de ATEX-richtlijn. DEKRA-rapporten bieden hun klanten en overheidsinstellingen meerwaarde en komen zeer goed van pas in geval van geschillen. We kunnen de EMC-test ter plaatse uitvoeren. Het testen van grote machines en installaties is dan ook geen probleem. We zijn flexibel en doen altijd ons uiterste best zoveel mogelijk rekening te houden met uw ontwikkel- en productieprocessen.

CONTACT
DEKRA
Product testen & certificeren
products.global@dekra.com
T +31 88 96 83560