Over DEKRA

Welkom bij DEKRA Certification

Veiligheid in het verkeer, op de werkplek en thuis

Sinds 90 jaar werkt DEKRA aan veiligheid. Uit de in 1925 in Berlijn opgerichte Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V is een wereldwijd toonaangevend expertisebedrijf ontstaan. DEKRA SE, een honderd procent dochteronderneming van DEKRA e.V., stuurt de operationele bedrijfsvoering van het concern aan. In boekjaar 2015 heeft DEKRA een omzet van 2,7 miljard gerealiseerd. Er werken bij het bedrijf ongeveer 38.000 medewerkers in meer dan vijftig landen op vijf continenten. Met gekwalificeerde en onafhankelijke dienstverlening houden zij zich bezig met veiligheid in het verkeer, op de werkplek en thuis. Het portfolio varieert van voertuiginspecties en -keuringen, via schadeafhandeling, industriële en bouwinspecties, advisering over veiligheid, testen en certificering van producten en systemen tot en met opleidingen en tijdelijk werk. De ambitie voor het 100-jarige bestaan luidt: DEKRA is dé wereldwijde partner voor een veilige wereld.

Over DEKRA Certification

DEKRA's diensten zijn gegroepeerd in drie business units: Automotive, Industrial en Personnel. DEKRA Certification maakt onderdeel uit van de wereldwijde DEKRA Groep  en de business unit DEKRA Industrial.  Binnen deze business unit voorzien meer dan 6.000 experts in de behoeften van 70.000 industriële klanten over de hele wereld op het gebied van veiligheid. DEKRA Certification richt zich op het testen, inspecteren en certificeren van elektrische en elektronische producten en componenten, medische hulpmiddelen, apparatuur die wordt gebruikt in een potentieel explosieve omgeving, en het toetsen en certificeren van managementsystemen en personen. In Nederland is KEMA-KEUR  een van de bekendste certificatiemerken die wij uitgeven.

Onze diensten


Onze gekwalificeerde en onafhankelijke diensten richten zich op veiligheid in het verkeer, op de werkplek en thuis.

Waarom DEKRA


Diepgaande expertise, een breed scala aan accreditaties, geinregreerde services en een wereldwijd netwerk.

Geschiedenis


Sinds 90 jaar werkt DEKRA aan veiligheid. De ambitie tot het 100-jarige bestaan: dé wereldwijde partner voor een veilige wereld. Een terugblik.