U bent hier

Hoe creëert u een Culture of Care?

Een veiligheidscultuur draait niet alleen om de directe veiligheid van mensen; het gaat ook over de zorg voor veilige processen en procedures. Het gaat om de zorg voor uw werkplek en de apparatuur die u dagelijks gebruikt. We zien een veiligheidscultuur als het resultaat van alle zaken waarvoor er binnen de organisatie actief gezorgd wordt. Als u processen en procedures belangrijk vindt, zult u ze waarschijnlijk op gepaste wijze volgen en gebruiken.

Als u geeft om de plek waar u werkt en om de apparatuur waarmee u werkt, zult u deze waarschijnlijk goed onderhouden en zorgt u al voor een veilige werkomgeving. Als er binnen uw organisatie aandacht en zorg voor veiligheid is, zal de uitkomst een positieve veiligheidscultuur zijn: een Culture of Care.

Bent u er klaar voor om een beoordeling van uw organisatie op deze aspecten uit te voeren? Deze assessment is gebaseerd op ons Culture of Care-kader dat niet alleen ontwikkeld is vanuit onze ervaring, maar ook vanuit academisch onderzoek naar wat een positieve veiligheidscultuur creëert.

Bij het beantwoorden van de vragen uit de vragenlijst moet u een normale dag in gedachten nemen. Als u twee of meer vakjes (of meer) wilt aanvinken, denk dan aan wat gebruikelijk is of aan wat er in het algemeen gebeurt, wat de meerderheid doet, in plaats van wat er eenmalig plaatsvindt. LET OP: voor het doel van deze enquête is de definitie van een leidinggevende iemand met management- of toezichthoudende verantwoordelijkheden.