CB

CB-certificering

Elektrische veiligheidstests bieden u toegang tot de wereldmarkten

Steeds meer fabrikanten hebben testrapporten nodig om aan te tonen dat hun elektrische producten voldoen aan de IEC-normen. Daarnaast willen ze dat er rekening wordt gehouden met regionale verschillen. De CB-certificering van DEKRA voldoet aan beide criteria, en geeft u de kans zich overal ter wereld te profileren.

IECEE heeft DEKRA gemachtigd als certificeringsinstituut voor het uitgeven van CB-certificaten. Daarmee krijgt uw product eenvoudig toegang tot de markten van de 55 bij de IECEE aangesloten landen. Daarnaast kunt u ook nationale certificeringskeurmerken van deze landen verkrijgen, zonder drastische ingrijpende herkeuringen. 
 

Het CB-certificeringsprogramma is wereldwijd het enige programma dat wederzijdse erkenning biedt van de testresultaten van de aangesloten testinstanties. Als u vooraf aangeeft naar welke landen u exporteert, nemen we eventuele afwijkingen van de IEC-norm mee in het proces. De aangesloten landen erkennen de testresultaten, wat inhoudt dat er niet onnodig opnieuw getest hoeft te worden.

Aangezien we nauw betrokken zijn bij de mondiale normharmonisatie op het vlak van elektrische veiligheid, kunnen we u vaak voorzien van de allerlaatste informatie met betrekking tot nieuwe ontwikkelingen. In de nabije toekomst gaan inspecties van de productielocatie deel uitmaken van de CB-certificering. Ook dit is een gebied waarin wij uitgebreide ervaring hebben, met name in Azië. Bovendien kan de aanvraag van uw CB-rapport heel eenvoudig worden gecombineerd met KEMA-KEUR, waardoor eenmalig testen afdoende is.

Gedurende de laatste acht decennia hebben we wereldwijd een sterke reputatie weten op te bouwen. We zijn flexibel en houden via gezamenlijke inspanningen zoveel mogelijk rekening met uw planning en processen. Dankzij ons mondiale netwerk weet u zich vrijwel altijd verzekerd van een vestiging of laboratorium bij u in de buurt.

CONTACT
DEKRA
Product testen & certificeren
products.global@dekra.com
T +31 88 96 83560