Automotive

Automotive

Galaxy, Shuttle, Space Wagon. De namen van voertuigen roepen niet alleen steeds meer associaties met de ruimtevaart op, de kwaliteitscriteria waaraan de voertuigen moeten voldoen worden ook steeds strenger. De storingvrije werking van elektronica in voertuigen is van vitaal belang. Het kan letterlijk een zaak van leven of dood betekenen.

De apparatuur moet zonder onderlinge storing functioneren en bovendien ongevoelig zijn voor storingen van buitenaf. Voordat u het prestigieuze E4-keurmerk op uw producten mag voeren, moet u kunnen aantonen dat uw apparatuur aan deze criteria voldoet. Het is even zo belangrijk dat de verlichting van uw voertuigen aan de wettelijke vereisten tegemoetkomt. Op basis van fotometrische tests kunt u het gewenste E-keurmerk voor uw producten verkrijgen.

Daarnaast hebben de drie grootste Amerikaanse autofabrikanten hun technische specificaties in één kwaliteitsnorm geharmoniseerd, de ISO/TS 16949. Als u niet op de marktleiders wilt achterblijven, is het raadzaam over te stappen naar certificering op basis van deze populaire internationale norm, met behulp van DEKRA bijvoorbeeld.

Met een toenemende vraag naar elektrisch aangedreven voertuigen, moet u er zeker van kunnen zijn dat uw producten aan de vereiste normen voldoen. DEKRA kan u assisteren bij het testen, certificeren en trainen op gebied van E-Mobility.